فرقی نمیکند در چه سطحی از حرفهی خود قرار داریم یا در چه صنعتی فعال هستیم، انضباط شخصی یا نظم شخصی خصیصهای است که باید با گذر زمان توسعه پیدا کند. با رشد و توسعهی انضباط فردی، چه در فرایند جستوجوی شغل و چه در نقش فعلی، میتوانیم با موفقیت هدف گذاری کنیم و به اهداف شغلی و شخصی خود برسیم.
انضباط شخصی چیست؟
انضباط شخصی یا نظم شخصی توانایی تمرکز دقیق روی تکلیف یا هدف با نیت رسیدن به نتایج مشخص است. مانند خصوصیات دیگری که ممکن است در موفقیت کلی ما نقش داشتهباشند، انضباط فردی ویژگی است که موفقیت پایدار را در طول زمان تضمین میکند. افرادی که ویژگی انضباط فردی را دارند، معمولاً روی گروهی از خصوصیات تکیه میکنند، مثل:
بلندهمتی؛
تمرکز؛
سازمانیافتگی؛
استقامت و پشتکار؛
مسئولیت پذیری؛
تابآوری؛
وجدان کاری قوی.
و…..
در محل کار، انضباط شخصی راهی برای توسعهی اَعمال، افکار و عادات خاصی است که به ما کمک میکند تا وظایفمان را کامل کنیم، اهداف کوتاهمدت خود را پشت سر بگذاریم و در نهایت به اهداف مشخصی برسیم. در ادامه مطلب به این میپردازیم که موانع ذهنی انضباط شخصی چیست. برای رسیدن به انضباط شخصی، موانع مختلفی وجود دارند که باید آنها را از سر راهمان برداریم.
تا به اینجا متوجه شدیم که انضباط شخصی چیست، انضباط شخصی رفتاری است که نیازمند یادگیری است و افراد با گذشت زمان و از طریق تمرین و تکرار، در آن مهارت پیدا میکنند. میتوانیم برای افزایش انضباط فردی از روشهای اثباتشدهای استفاده کنیم که برای کسب کنترل بهتر و بهبود روتین روزمره به کار میروند:
۱. پیشفرضهای خود را به چالش بکشید:
اغلب، اولین مانع برای بهبود انضباط شخصی، پنداشت ذهنی ما از محدودیتها و توانایی خود برای متمرکز کردن انرژی و زمانمان روی کار خاصی است. زمانی را اختصاص دهید به اینکه تفکرتان را دربارهی کارهایی که میتوانید و نمیتوانید انجام دهید، به چالش بکشید؛ این کار اولین قدم در راستای بهبود انضباط فردی شماست.
۲. برای بهبود انضباط شخصی فعالیتهای انگیزشی انجام دهید:
اگر رعایت نظم در پروژه یا تکلیف خاصی برایتان دشوار است، راهی را پیدا کنید که از طریق آن بتوانید تمرکز خود را دوباره به دست بیاورید. برخی اوقات، دور شدن از کار و پیادهروی یا انجام فعالیت دیگری، برای مدت کوتاهی سودمند است؛ بعد از آن میتوانید با انرژی و انگیزه تازهای به کار خود برگردید.
۳. برای نظم شخصی باید راحت بودن با شکست را تمرین کنید:
همچنین، داشتن انضباط شخصی بیشتر نیازمند این است که بتوانید کوتاهیهای خود را ببخشید. ممکن است حتی با بهترین نیات هم گاهی کاری را درست انجام ندهید یا حتی شکست بخورید، اما نکتهی مهم برای تقویت انضباط فردی، تابآوری شما و ادامهی مسیر است. از اشتباهات خود درس بگیرید و کار خود را با دانش بیشتری ادامه دهید. حال در ادامه برای آشنایی بیشتر بررسی میکنیم که روشهای انضباط شخصی چیست.
روشهای منظم بودن
برای تقویت انضباط شخصی روشهای مختلفی وجود دارد که به منظمبودن بیشتربه ما کمک میکند. از آنجایی که انضباط شخصی رفتاری است که به یادگیری نیاز دارد، باید تصمیم بگیریم که نظم شخصی را در خود بنا کنیم و رشد دهیم. تنظیم اهداف روشن و تهیه برنامهی قوی از چیزی که امیدوارید به آن برسیم، بسیار ضروری است. وقتی متوجه شدیم که میخواهید به کجا برسید، متمرکز ماندن و منحرف نشدن از مسیر برایمان راحتتر میشود.
در ادامه، نکات دیگری را برای ایجاد انضباط شخصی ذکر میکنیم:
۱. تمرین کردن را به عادت تبدیل کنیم
مثل هر مهارت دیگری، باید هر روز انضباط فردی را تمرین کنیم. در رابطه با کار، انتظارات روشنی از خود داشتهباشیم و سعی کنیم که برنامهای برای رسیدن به هدف و نظم شخصی داشتهباشیم که میدانیم میتوانیم به آنها برسیم. تقسیم ساعات کاری به بخشهای کوچکتر میتواند به ما کمک کند تا روی تکالیف خاص تمرکز بیشتری داشتهباشیم. بهعلاوه، شکستن اهداف بلندمدت به اهداف کوتاهمدت میتواند به ما کمک کند تا انگیزهی خود را حفظ کنیم، زیرا میتوانیم از پیروزیهای کوچک در طول مسیر لذت ببریم.
۲. هر بار روی یک مهارت انضباط شخصی تمرکز کنیم
ویژگیهای زیادی هستند که میتوانیم با توسعهی آنها انضباط شخصی خود را افزایش دهیم، اما هر بار روی یکی از آنها تمرکز کنیم؛ برای مثال در نظم شخصی، میتوانیم ۱ هفته را به منظمتر شدن اختصاص دهیم. در هفتههای بعدی باید منظم بودن خود را حفظ کنیم و در کنار آن، بر توسعهی خصوصیت جدیدی تمرکز کنیم.
۳. انتظارات خود را بهروشنی تعریف کنیم.
روشن کردن انتظارات در نظم شخصی بسیار مهم است. رابطه با اهداف کاری، چه انتظاراتی از خود داریم؟ از دیگرانی که میتوانند از ما حمایت کنند، چه انتظاراتی داریم؟ برنامهی ما برای حمایت از آنها چیست؟ روشن کردن انتظاراتمان از خودمان و دیگران میتواند تلاشهای ما را متمرکزتر کند تا بتوانیم راحتتر به انضباط فردی دست پیدا کنیم.
ادامه دارد….
۴. اهداف شخصی خود را تعیین کنید
تعیین اهداف SMART، که قابلدستیابی و اندازهگیری باشند، میتواند به شما کمک کند که انضباط شخصی خود را در طول زمان با تکمیل تکالیف مشخص و مربوط توسعه دهید. به این فکر کنید که خودانضباطی در کارتان برای شما چه معنی دارد و به چه مهارتها و خصوصیاتی برای عملی کردن آن نیاز دارید.
تمرینات انضباط شخصی
این سوال برای بسیاری از افراد پیش میآید که تمرینهای انضباط شخصی چیست؟ تبدیل فعالیتهای کوچک به عادت میتواند به شما کمک کند تا در محل کارتان انضباط شخصی بیشتری داشتهباشید. اگرچه ممکن است تمریناتی که در ادامه ذکر میکنیم، به طور خاص با مسئولیتهای کاری شما مرتبط نباشد، میتوانند پشتیبان تلاش شما برای حفظ حالت ذهنی نظمیافته باشند. تمریناتی که میتوانید آنها در برنامه ریزی روزانهی خود بگنجانید، عبارتاند از:
۱. هر روز ۱۰ دقیقه مدیتیشن (Meditation) کنید یا تمرین ذهن آگاهی انجام دهید
مدیتیشن تمرین محبوبی برای انضباط شخصی است که گنجاندن آن در برنامهی روزانهتان آسان است. مدیتیشن استرس را کاهش و تمرکز را نیز افزایش میدهد که هر دوی آنها برای رسیدن به اهداف مهم کاری ضروری هستند و این دو در نهایت باعث افزایش انضباط فردی میشوند.
۲. برای رسیدن به انضباط شخصی، تخت خود را مرتب کنید
وقتی در ابتدای روز و به عنوان اولین کار نظم شخصی، تخت خود را مرتب میکنید، در واقع روزتان را با تکمیل تکلیفی قبل از رفتن به سر کار شروع میکنید. احساس کسب دستاوردی کوچک قبل از شروع روز میتواند حالت ذهنی سازندهتر و منظمتری را برای رسیدن به انضباط فردی در شما رقم بزند.
۳. عوامل حواسپرتی را حذف کنید
وقتی در محل کار هستید، سعی کنید از عوامل حواسپرتیای که وقتتان را میگیرند و شما را از مسیر کار کردن برای رسیدن به هدفتان منحرف میکنند، دوری کنید؛ برای مثال، میتوانید موبایلتان را در کشوی میز قرار دهید، از برنامههای نظارت یا مسدودکنندهی شبکههای اجتماعی استفاده کنید یا خیلی ساده، بازهی زمانی خاصی را برای تمرکز روی کار معینی در تقویم مشخص کنید تمامی این کارها باعث بهبود انضباط فردی شما میشوند. همچنین، میتوانید از طریق داشتن برنامهی روزانه، تمیز نگه داشتن محل کار و خواب کافی در هر شب و داشتن نظم شخصی، از عوامل حواس پرتی در محیط کار دوری کنید. اضافه کردن عوامل حواسپرتی مثبت نیز میتواند سودمند باشد؛ برای مثال، گوشدادن به موسیقی زمینهای برای نشنیدن صداهای نامطلوب در محل کار یا هر کار دیگری که بهترین نتیجه را برای ارتقای انضباط شخصی دارد.
۴. قدردانی را تمرین کنید
زمانی را در روز برای قدردانی از پیروزیهای کوچک یا لحظات خوش صرف کنید. این کار انگیزهی شما را افزایش میدهد و بالا نگه میدارد. میتوانید در پایان هر روز ۳ موردی را که برای آنها قدردان هستید، یادداشت کنید. بعد از ۶ هفته، ببینید که انضباط شخصی و انگیزهی شما چگونه تحتتأثیر قرار گرفتهاند.
۵. برای افزایش انضباط فردی اهدافتان را جلوی چشمتان قرار دهید
نوشتن اهداف میتواند انگیزهی شما را برای رسیدن به انضباط شخصی بیشتر افزایش دهد. اهداف خود را روی کاغذ بنویسید و آن را روی میز یا کامپیوترتان قرار دهید. برای جشن گرفتن پیروزیهای کوچک یا رسیدن به اهداف کوتاهمدت وقت بگذارید.
۶. به یاد داشتهباشید که شکست لازمهی رسیدن به موفقیت است
انضباط شخصی نیازمند کمال گرایی نیست. اینکه به برخی از اهدافتان نرسید یا نتوانید تمرینات را بهدرستی انجام دهید، هیچ اشکالی ندارد. شکست بخشی طبیعی از موفقیت است. نکتهی مهم ادامهی مسیر رو به جلو و نزدیک شدن به اهدافتان است. شکستها را به رسمیت بشناسید، به پیروزیهایتان پاداش دهید و هرگز تسلیم نشوید.
حال که متوجه شدیم انضباط شخصی چیست، دریافتیم که مهارت یافتن در انضباط شخصی چالش بزرگی است، اما اجرای تمرینات ساده، توسعهی فعالیتهای تکراری و نظم یافتن در حوزهای خاص میتواند به ما کمک کند تا به سمت چالش بعدی حرکت کنید و انضباط فردی خود را بهبود دهیم. در ابتدا، با کارهای کوچک شروع کنیم و به عادات روزانهای اکتفا کنیم که احساس خوبِ به پایان رساندن کاری را به ما القا میکنند.
تعریف انضباط شخصی
انضباط فردی چیست؟ پیش از هر چیز باید بدانید داشتن نظم و انضباط فردی به این معنا نیست که محیط کار و زندگیتان را تمیز و مرتب نگه دارید، خوش قول و وقت شناس باشید، بتوانید پروژه ها و کارهایتان را به موقع تحویل دهید و برنامه ریزی خوبی داشته باشید. نظم و انضباط شخصی به این معنا است که بتوانید بر روی جنبه های مختلف کار و زندگیتان کنترل کامل داشته باشید، به هنگام تصمیم گیری و انتخاب، ارزش ها و اهدافتان را مدنظر قرار دهید و بر همان مبنا عمل کنید.
این طور نیست که امروز تصمیم بگیرید نظم و انضباط شخصی داشته باشید و از فردا همه چیز روی روال باشد. رسیدن به نظم و انضباط شخصی مستلزم آن است که سبک زندگی تان را تغییر دهید و این تغییر از درون شما آغاز می شود: باید رفتارها، باورها، ذهنیت، نگرش و طرز تفکرتان را تغییر دهید.
انضباط فردی در واقع جنگی است که شما بر علیه خودتان آغاز کرده اید و بدون تردید در این مسیر با فراز و نشیب ها و چالش های بسیاری روبرو خواهید شد. مهم این است که اجازه ندهید این احساسات مقطعی شما را خشمگین، کلافه یا سردرگم کنند و راه رسیدن شما به اهدافتان را سد کنند. در ادامه با روش های رهایی از اهمال کاری و ایجاد انضباط شخصی همراه ما باشید.
همه افراد اهمال کار برای کارهایشان دلیل منطقی دارند.
شما چه دلایلی برای انجام ندادن کارهای مهم تر دارید که گاهاً کارهای فوری و اغلب کم اهمیت را به آنها ترجیح می دهید؟
بخش زیادی از رفتار ما از ریز عاداتی تشکیل شده که سبک زندگی ما را می سازند.
با انجام روش های گفته شده در این مقاله می توانید انضباط شخصی را به عادت و بخشی از سبک زندگی تان تبدیل کنید.
چارلز داوهیگ در کتاب قدرت عادت به این نکته اشاره می کند که عادت ها، احساسات، الگوها و خاطرات ما در بخشی از مغز شکل می گیرند که نزدیک به جمجمه است و گانگالیون های پایه ای نام دارند. این در حالی است که فرآیند تصمیم گیری در بخش کاملاً متفاوتی در کورتکس پیشانی صورت می گیرد. به عبارت دیگر وقتی یک رفتار تبدیل به عادت می شود، مغز ما آن رفتار را به صورت اتوماتیک انجام می دهد و از مهارت های تصمیم گیری استفاده نمی کند. برای همین تغییر دادن این عادات کار بسیار دشواری است و نباید انتظار داشت که رسیدن به انضباط فردی خیلی سریع و راحت باشد.
پس چه باید کرد؟
به این فکر کنید که چگونه می توانید کارها را به شیوه ای متفاوت انجام دهید تا روند کار و نتیجه نهایی را بهبود ببخشید. به عنوان مثال فرض کنید پیش از این برای افزایش نرخ خریدهای تکراری از ایمیل مارکتینگ استفاده می کردید اما نتایج حاصل چندان باب میلتان نیست. بهتر نیست یک رویکرد متفاوت در پیش بگیرید و مثلاً یک کمپین تبلیغاتی در اینستاگرام راه بیندازید.
🔸یادتان باشد نمی توان زمان را به عقب برگرداند اما همیشه فرصت های بی شماری برای رشد و پیشرفت وجود دارند که اگر بخواهید مدام در گذشته سیر کنید، بدون تردید آن ها را نادیده خواهید گرفت.
🔹یادتان باشد نمی توان زمان را به عقب برگرداند اما همیشه فرصت های بی شماری برای رشد و پیشرفت وجود دارند که اگر بخواهید مدام در گذشته سیر کنید، بدون تردید آن ها را نادیده خواهید گرفت.
در ادامه شما را با راه های رسیدن به انضباط شخصی آشنا خواهیم کرد تا قدم گذاشتن در این مسیر برایمان ساده تر شود.
اهدافتان را روی کاغذ بیاورید و آن ها را به ریز هدف تبدیل کنید.
اگر می خواهید در مسیر رسیدن به انضباط شخصی موفق عمل کنید، نباید به اهدافی بسنده کنید که ماه ها پیش برای خود مشخص کرده بودید. اهدافتان را دوباره ارزیابی کنید، در صورت نیاز آن ها را تغییر دهید و در نهایت آن ها را روی کاغذ بیاورید.
برای خودتان یادآوری کنید که چرا رسیدن به این هدف برایتان تا این اندازه اهمیت دارد. چرا باید این همه زمان و انرژی صرف کنید تا این اهداف را به واقعیت تبدیل کنید. این کار به شما انگیزه و روحیه می دهد تا به سادگی تسلیم وسوسه هایتان نشوید.
در مرحله بعد باید این اهداف را به ریزهدف هایی تبدیل کنید که می توانید در یک بازه زمانی کوتاه تر به آن برسید. به عنوان مثال فرض کنید این هدف را برای خود مشخص کرده اید: پیوستن به باشگاه 5 صبحی ها. رابین شارما در کتاب باشگاه 5 صبحی ها از اعجاز داشتن یک برنامه صبحگاهی مثبت و انرژی بخش می گوید. این که هر روز ساعت 5 صبح از خواب بیدار شوید و یک ساعت ابتدایی صبح را صرف کارهایی کنید که رشد و توسعه فردی شما را به همراه خواهند داشت. اما شاید برای کسی که عادت کرده ساعت 9 صبح از خواب بیدار شود، پیوستن به باشگاه 5 صبحی ها می تواند چالش برانگیز باشد. اما اگر این هدف را به ریز هدف هایی تقسیم کنید و به آن پایبند بمانید، بدون شک رسیدن به این هدف می تواند راحت تر باشد.
برای رها شدن از وسوسه تکنولوژی، تکنولوژی را به خدمت بگیرید!
همه افراد به راحتی به اینترنت دسترسی دارند و مدت زمان زیادی را در رسانه های اجتماعی و سایت های مختلف سپری می کنند که این مسئله می تواند به انضباط شخصی و بهره وری لطمه بزند. از سوی دیگر تکنولوژی ها و برنامه هایی وجود دارند که به شما کمک می کنند تا نظم و انضباط شخصی داشته باشید.
برنامه هایی از قبیل Freedom ،Offtime ،Moment و امثال آن دسترسی شما را به رسانه های اجتماعی و سایت ها برای مدت زمان مشخصی محدود می کنند تا بازدهی و بهره وری شما در حین کار افزایش یابد. به علاوه می توانید برنامه ها و کارهای روزانه تان را در اپلیکیشن هایی نظیر Todoist ، TickTick ، Microsoft To Do و امثال آن ثبت کنید و میزان پیشرفت تان را در یک بازه زمانی مشخص ارزیابی کنید.
به شیوه ای متفاوت تصمیم بگیرید.
اغلب عادت داریم یک لیست از ای کاش ها و اما و اگرها پشت سر هم ردیف کنیم و بر روی اشتباهات گذشته مان تمرکز کنیم، مدام این ترس ها و اشتباهات را در سرمان مرور کنیم. غافل از این که چنین رویکردی نه تنها به بهبود وضعیت فعلی کمک نمی کند ، بلکه باعث می شود بازدهی فرد به طور قابل توجهی کاهش یابد و دیگر خودش را باور نداشته باشد.
از قبل تصمیمتان را بگیرید تا ناچار نباشید در لحظه تصمیم گیری کنید.
بعضی اوقات عوامل وسوسه کننده زیادی در محیط وجود دارند و شما به سختی می توانید تمرکز کرده و نظم و انضباط شخصی تان را حفظ کنید. به عنوان مثال فرض کنید در حین انجام دادن یک پروژه هستید که گوشی تان دینگ صدا می کند. نگاهی به صفحه نمایش گوشی می اندازید و می بینید یکی از شخصیت های محبوب تان، یک لایو را در اینستاگرام آغاز کرده. وسوسه می شوید تا این ویدئو را تماشا کنید. بعد یک سری به پیج اینستاگرام فلان دوستتان می زنید و در نهایت متوجه می شوید بیشتر از یک ساعت است که در دنیای مجازی غرق شده اید و پروژه تان را نیمه کاره رها کرده اید.
یک رژیم غذایی سالم داشته باشید.
داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند تمرکز و کیفیت کار شما را بهبود بخشد. باید به اندازه کافی پروتئین و کربوهیدرات به بدنتان برسد تا انرژی داشته باشید ، ویتامین مصرف کنید تا تمرکز و قدرت تفکر ذهنتان را افزایش دهید. به مقدار کافی آب بنوشید تا دمای بدنتان را تنظیم شود. برای داشتن یک رژیم غذایی سالم بهتر است از میوه ها و سبزیجات ، آجیل و سایر مواد غذایی خام بیشتر استفاده شود.
کارهای سخت را در کنار کارهای لذت بخش انجام دهید.
انجام دادن برخی کارها و وظایف ساده و لذت بخش است اما برای رسیدن به نظم و انضباط شخصی باید کارهایی را انجام دهید که اغلب برایتان چالش برانگیز یا ناخوشایند هستند. فرض کنید قرار است برای یادگیری یک نرم افزار جدید مالی یک ساعت بیشتر در محل کارتان بمانید. برای این که از انجام این برنامه جدید حس رضایت بیشتری داشته باشید، می توانید در کنار آن کاری را انجام دهید که به آن علاقه دارید، مثلاً گوش دادن به یک موسیقی آرامش بخش یا نوشیدن نوشیدنی محبوبتان در حین یادگیری نرم افزار جدید.
به شیوه ای متفاوت تصمیم بگیرید.
اغلب عادت داریم یک لیست از ای کاش ها و اما و اگرها پشت سر هم ردیف کنیم و بر روی اشتباهات گذشته مان تمرکز کنیم، مدام این ترس ها و اشتباهات را در سرمان مرور کنیم. غافل از این که چنین رویکردی نه تنها به بهبود وضعیت فعلی کمک نمی کند ، بلکه باعث می شود بازدهی فرد به طور قابل توجهی کاهش یابد و دیگر خودش را باور نداشته باشد.
از آخر هفته تان بیشترین بهره را ببرید.
حتماً پیش خودتان می گویید، من یک هفته سخت کار کرده ام و استحقاقش را دارم که از آخر هفته ام لذت ببرم اما افرادی که نظم و انضباط شخصی شان مثال زدنی است ، هرگز اجازه نمی دهند هیچ عاملی عادت های روزمره شان را به هم بزند. خوب است که در آخر هفته به ذهن و جسمتان استراحت دهید اما نباید این مسئله را به بهانه ای برای فراموش کردن اهدافتان تبدیل کنید. پس بهتر است کمی هم بر روی اهدافتان برای رسیدن به نظم و انضباط شخصی کار کنید.
زمانتان را به بازه های مشخص تقسیم کنید و هر بازه زمانی را به انجام یک کار مشخص اختصاص دهید.
وقتی قرار باشد برای یک مدت زمان طولانی بر روی پروژه ای کار کنید، بعضاً با انگیزه ماندن برایتان دشوار می شود. پس بهتر است زمانتان را به بازه های کوتاه تری تقسیم کنید و هر بازه زمانی را به انجام یک کار مشخص اختصاص دهید. به عنوان مثال اگر قرار است 8 ساعت کار کنید، می توانید روزتان را به 8 بخش یک ساعتی تقسیم کنید و در هر ساعت یک کار جداگانه انجام دهید. با کمک این تکنیک بازدهی شما به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
موفقیت هایتان را جشن بگیرید.
وقتی بعد از یک مدت کار کردن و تلاش، موفقیتی حاصل می شود، باید این موفقیت را جشن بگیرید. البته این جشن گرفتن نباید آن قدر طولانی شود که از رسیدن به اهداف بعدی تان باز بمانید. پروژه تان که با موفقیت به اتمام رسید، کمی استراحت کنید، برای خودتان پاداشی در نظر بگیرید و برای رسیدن به هدف بعدی تان تلاش کنید. از این طریق می توانید همیشه با انگیزه بمانید بی آن که در نظم و انضباط شخصی تان خللی ایجاد شود یا بازدهی یا راندمان تان کاهش یابد.
تمام برنامه ها، ریزاهداف و اقدامتان را در یک تقویم یادداشت کنید.
برنامه ریزی ضعیف شما را از رسیدن به اهدافتان باز می دارد ، بازدهی و بهره وری شما را کاهش می دهد و راه رسیدن به اهداف را دشوار می کند. البته نباید آن قدر سرگرم برنامه ریزی کردن شوید که دیگر اقدامی برای رسیدن به اهدافتان صورت ندهید و دستاوردی نداشته باشید. بهترین روش آن است که یک تقویم بردارید و جزئیات این برنامه و اقداماتی را بنویسید که شما را به هدفتان می رساند (داشتن نظم و انضباط شخصی). این تقویم باید مکتوب، منطقی و در دسترس باشد و مشخص کند که هر روز، هر هفته یا هر ماه چه کارهایی باید انجام دهید. دفتر برنامه ریزی بهترین گزینه ای است که در اختیار دارید.
اجازه ندهید موانع و چالش ها شما را از رسیدن به اهدافتان باز دارند.
تغییر دادن عادت ها، رفتارها و طرز تفکر، در پیش گرفتن یک رویکرد جدید کار ساده ای نیست، فکر نکنید که همه چیز دقیقاً طبق برنامه ریزی شما پیش می رود، همان طور که گفتیم در این مسیر با فراز و نشیب ها، موانع و چالش های بسیاری روبرو خواهید شد. مهم این است که اجازه ندهید ترس از شکست، نومیدی، کلافگی و خشم ناشی از شکست یا یک اشتباه بر شما غلبه کرده و انگیزه هایتان را از بین ببرد. به اشتباهات و شکست هایتان به چشم فرصتی برای یادگیری نگاه کنید، از اشتباهاتتان درس بگیرید و به حرکت خود ادامه دهید تا در نهایت به هدفتان برسید: داشتن نظم و انضباط شخصی.
یک کوچ استخدام کنید.
همیشه استخدام کردن یک کوچ (بخصوص مدیران ارشد) شما را به اهدافتان نزدیک تر می کند و وقتی هدفتان رسیدن به نظم و انضباط شخصی باشد، کوچ مسیر را برایتان هموار می کند، دیدگاه شما را تغییر می دهد، میزان پیشرفت شما را ارزیابی می کند، شما را به چالش می کشد و کمک می کند همیشه انرژی و انگیزه لازم را داشته باشید.
اهمیت انضباط فردی
حال که در بالا با روش های رسیدن به یک انضباط فردی ایده آل آشنا شدید، وقت آن رسیده است که در خصوص اهمیت این انضباط فردی و انضباط شخصی بیشتر بدانید.
1. اولویت بندی برنامه ها
از جمله مهمترین مزایای انضباط شخصی، قرارگیری مسائل مهم شما در اولویت انجام کارها است. چرا که مسائلی که منجر به حواس پرتی شما در این زمینه می شوند کنار رفته و کارهای مهم به صورت برجسته تر نمایش داده می شوند. ثمره این اولویت بندی باعث موارد زیر می شود:
🔹تمرکز شما در خصوص مسائل مختلف بالا می رود و انضباط فردی شکل مرتبی به خود می گیرد.
🔹این اولویت بندی، ابهامات به وجود آمده در خصوص برنامه های شما را کاملا برطرف می کند.
🔹شما دقیقا می دانید که قدم بعدیتان چیست و خیالتان از این امر راحت است.
🔹آموزش انضباط شخصی دیدگاه شما را نسبت به زندگیتان تغییر می دهد و همه چیز تحت کنترل قرار خواهد گرفت.
2. کنترل و مدیریت برنامه های زندگی
نظم دهی به برنامه های زندگی و مهم شمردن انضباط شخصی باعث می شود که بر اهدافتان مسلط شوید، آن ها را اولویت بندی کنید، برای آن ها برنامه ریزی کنید و در راستای اهدافتان قدم بردارید. به عبارت دیگر همه چیز حساب شده و تحت کنترل شما است.
3. انجام به موقع برنامه ها
انجام ندادن کارها در زمان درست می تواند تاثیر بسیار مخربی در روان انسان ها بگذارد و به آن ها حس گناه، پوچی، بی ارزشی و حتی استرس دهد. بنابراین داشتن یک برنامه حساب شده می تواند منجر به بهبودی انضباط شخصی در افراد شود و این حس را تا حد زیادی پایین بیاورد.
نویسنده: حسن گودرزی سروش عارضه یاب و چابک ساز سازمان