wolfgang weimer jehle

آشنایی با دکتر ولفگانگ وایمر ژیله

دکتر ولفگانگ وایمر-ژیله یک فیزیکدان است و در زمینه های تقاضای انرژی، تامین انرژی و سیستم های انرژی، تغییرات آب و هوا و حفاظت از آب و هوا، پایداری، روش سناریو و تحقیق روش برای تجزیه و تحلیل سیستم های کیفی فعالیت می کند. کانون توجه وی، تحقیقات روش شناختی بر روی تجزیه و تحلیل تاثیرات متقابل متوازن (CIB) است. همچنین ایشان سرپرستی CIB-Lab را بر عهده دارد که روش CIB را در سال های 2001 تا 2006 توسعه داد. او حوزه تحقیقاتی «توسعه روش» را در ZIRIUS (واحد تحقیقات بین رشته ای حاکمیت ریسک و توسعه فناوری پایدار) هماهنگ می کند و در مورد برنامه های کاربردی و تحقیقات CIB داخلی و خارجی، به ویژه در مورد سوالات مربوط به ارزیابی داده ها و نظریه روش شناختی، مشاوره می دهد. او توسعه دهنده نرم افزار سناریوویزارد است و دوره های آموزشی و مشاوره کاربران را برای آن برگزار می نماید.

دکتر وایمر-ژیله دکترای خود را در سال 1989 در زمینه هم افزایی دریافت کرد. او به عنوان تحلیلگر ایمنی و مدیر پروژه در یک مشاور مهندسی از سال 1990 تا 1992 و به عنوان مدیر پروژه از سال 1992 تا 2003 کار کرد. از سال 1999 به عنوان معاون مدیر در بخش ارزیابی آکادمی فناوری مشغول به کار شد. از سال 2004 تا 2012 او پژوهشگر ارشد و معاون ZIRN بود. او در سال 2012 به عنوان مدیر پروژه، از سال 2012 تا 2017 به عنوان مدیر علمی و در سال 2016 به عنوان سخنگوی منطقه تحقیقاتی ZIRIUS منصوب شد.

سناریوها به عنوان ابزاری ضروری برای برنامه ریزی آینده در سیاست، تجارت، مدیریت و … تکامل یافته اند. بین روش‌های سناریوی مبتنی بر شهود و مدل‌سازی ریاضی، زمینه روش‌های سناریوی نیمه رسمی ایجاد شده است. این روش‌ها به‌ویژه برای موضوعات سناریویی که فقط نگرش‌های کیفی در مورد روابط متقابل سیستمی وجود دارد، اما برای تحلیل ذهنی نیز بسیار پیچیده هستند، مناسب هستند.

CIB-Lab بر تجزیه و تحلیل تاثیرات متقابل متوازن تمرکز دارد، که به ویژه برای این نوع سناریوها طراحی شده است. CIB در ZIRIUS توسعه داده شد و اکنون در سراسر جهان برای توسعه سناریوهای کیفی و نیمه کمی مبتنی بر الگوریتم استفاده می شود. این روش از نظر موضوعی، عمومی است. حوزه های رایج کاربرد؛ انرژی، آب و هوا و تحقیقات پایدار می باشد.

CIB مبتنی بر استخراج کیفی و/یا نیمه کمی وابستگی‌های متقابل یک سیستم پیچیده با استفاده از ارزیابی‌های متخصصین یا ذینفعان و/یا تحلیل ادبیات موضوع است. وابستگی‌های متقابلی که به این ترتیب گردآوری شده‌اند، یک شبکه تاثیر کیفی را تعریف می‌کنند که می‌تواند بر اساس معیارهای سازگاری رسمی (اصل سازگاری CIB) ارزیابی شود، که منجر به “سناریوهای سازگار” در رفتار سیستم می‌شود. از این دست می توان به عنوان نمونه به برنامه ریزی، توسعه استراتژی یا تحلیل مداخله استفاده اشاره کرد.

بانک اطلاعاتی تحلیل CIB (معروف به اسپاگتی CIB): شبکه تاثیر کیفی مطالعات توسعه ای آینده

هدف CIB-Lab توسعه بیشتر روش و افزایش پتانسیل و کاربرد آن در زمینه های جدید است. در آزمایشگاه CIB محورهای زیر مور توجه می باشد:

  • اجرای پروژه های کاربردی CIB
  • پاسخ به سؤالات روش شناختی مربوط به تجزیه و تحلیل CIB، از جمله توسعه و آزمایش گسترش روش
  • حفظ و توسعه بیشتر نرم افزار سناریوویزارد
  • حفظ صفحه وبسایت اصلی www.cross-impact.org که اطلاعات، روش و کتابشناسی مرتبط با سناریوویزارد ارائه می دهد.
  • جمع آوری و تجزیه و تحلیل روش شناختی برنامه های کاربردی CIB منتشر شده برای تقویت اثرات یادگیری و توصیه های عملی برای کاربرد روش
  • پشتیبانی از شبکه بین المللی و مؤسسات تحقیقاتی که CIB را استفاده می کنند یا به طور روشمند تحقیق می نمایند.
  • ارائه توصیه به کاربران، نظارت بر پژوهشگران مهمان، ایراد سخنرانی و انجام اقدامات آموزشی.

کتاب راهنمای کاربردی نرم افزار سناریوویزارد (تدوین راهبردهای سازمانی با رویکرد سناریونگاری) را می توانید از اینجا خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *